SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE DEL 1 (USA)

Bestemte meg for å dele opp spørsmålrunda etter tema. Så her kjem del 1 om USA!
Hva gleder du deg mest til i USA?
Ååh, det er masse! Egentlig alt: gå på et amerikansk high school, møte vertsfamilien, oppleve den amerikanske kulturen, New York, Houston osv.


Hva gruer du deg mest til i USA?
Å vere vekke fra alle vennane og familien min i Norge. Det er egentlig det som er det store negative med heile USA-turen, men trur det skal gå bra! Også grua eg meg til maten, håpa ikkje det er alt for mykje fast food. Kanskje flyturen og? Satsa på at eg ikkje må fly aleine fra New York til Houston!


Kan du fortelle om vertsfamilen din?
Vertsfamilien min består av ei dame og en mann, også har dei ei datter som er nesten to år eldre enn meg, men ho bur ikkje heime. Har også snakka en del med to av v-kusinene mine. Familien virka kjempegreie! Dei bur ein halvtime ifra Houston city. Hobbyane deira er cooking, family activities, going to the movies, outdoor activities, snow skiing og watching TV. Eg skal også dele familie med ei jente som er eit år yngre enn meg ifra Vietnam!


Hva fikk deg til å ville være utvekslingsstudent i USA?
Huska ikkje heilt kor eg fant ut at det gikk an å vere utvekslingsstudent, men eg synest iallefall at det hørtest sjukt gøy ut! Også har eg alltid vill reise/ flytte til USA. Itillegg er jo det egentlig eit friår, sjølv om det teller som andre året på vgs. Var iallefall masse fleire fordelar enn ulemper med å reise. :-)


Håper du kan skrive litt om hvordan det i hovedsak er, i forhold til norsk skolegang. Tror det er mange som kunne tenkt seg å vite litt mer om det :)
 Ehm, no bur eg ikkje der no da, skal flytte dit i august, så blir litt vanskelig å seie. Men av det eg har hørt er det veldig annerleis. Alt er mykje strengare, og det er "dress-codes" på mange av skulane. På min skule er det f.eks. ikkje lov å bruke shorts/ skjørt som er kortare enn opp til knea, bruke solbriller, bruke hattar og det er ikkje lov å bruke singlettar! I tillegg må man ha "hallpass" for å ha lov til å gå i gangane når timen har begynt, og man må snakke til læraren med fornavn.

Den norske skulen min og den amerikanske.


Kem kommer du til å savne mest når du er der borte ? (A) :)
HAHA Marina!! Morsom du. Men for å svare serriøst: EG KJEM TIL Å SAVNE ALLE KJEMPEMASSE! <3 Fy søren, det blir vanskelig å reise ifra alle.

Ken reiser du med?
Reknar med at du meiner organisasjon. :-) Eg reiser med Explorius, og er kjempefornøgd med dei!

Hvor gamle er vertssøskene dine (viss du har) ?
Eg har ei vertssøster som er to år eldre enn meg, men ho bur ikkje heime da.


Er du redd for at du ikkje kommer overens med vertsfamilien din?
Hmm, har egentlig ikkje tenkt så mykje på det. Håpa ikkje det! Trur egentlig det kjem til å gå bra. Er kanskje litt bekymra over at dei er ganske kristne og går i kirka kvar veke...


Er du redd for å ikke få nåken venne?
Eg veit faktisk ikkje. Eg har nemlig ikkje peiling korleis miljøet der eg skal til er og kor imøtekommande folka er. Sjølv om folk er mykje meir åpne der, er det visst veldig vanskelig å få GODE venner. Så eg er vel ikkje så bekymra for å få venner, men gode venner. :-)

Hva skal du ha med deg til USA?

Del 2 kjem sikkert snart! Håpa dokke fekk svar på noke iallefall. :-)

9 kommentarer

Elisabeth &hearts;

10.mai.2010 kl.18:07

Høres spennende ut :)

kristine - svarer på alle komentarer

10.mai.2010 kl.18:14

fin blogg, (svarer på alle komentarer)

komentare tilbake?

Kjersti

10.mai.2010 kl.18:17

Ostehøvel? har de ikke ostehøvel der? :p
fine svar :)

Ida-Susann og Karoline

10.mai.2010 kl.19:27

Håper du får et supert år!

Kjersti

10.mai.2010 kl.21:46

sv: Tuller du! Herreguuud! Hvordan vet du det? ;o Er du sikker?!

Marie

11.mai.2010 kl.13:25

åhh, du er heldig!!:- D

Karoline

01.jun.2010 kl.19:15

Heihei! :)

Jeg skal reise til USA neste år som utveklingsstudent, men har virkelig ikke peiling på hvilken organisjon som er best. Så jeg lurte om du kunne fortelle litt om Explorius?

1. Tar søknadsprossen lang tid?

2. Får du velge stat/region selv?

3. Informere de deg mye og for deg til og føle deg trygg på og reise?

Klem Karoline :-D

Maria i Texas

02.jun.2010 kl.15:46

Hei! :)

1) Ja, men det gjer det vel egentlig med alle organisasjonane. Det er en del papirabeid, og du må få masse underskrifter av lege, lærarar og foreldre. Men det er verdt det då! :-)

2) Ja, men då må du seie ifra i god til, og søke godt i forveien. For fristen for å bli ferdig med HEILE søknaden er då 1. januar. Og du får ikkje velge ein stat, men du får sette opp 1., 2. og 3. valg.

3) Eg skal på informasjonsmøte i helga, der eg skal få mykje informasjon. Men eg er egentlig ganske trygg på å reise no! :-)

Håpa det var bra nok svar på spørsmåla!

Skriv en ny kommentar

Maria i Texas

Maria i Texas

16, Jølster

Utvekslingsstudent i Houston, Texas 2010/2011.

Kategorier

Arkiv

hits